טיפים לטיסה, זולה או יקרה
ילדים:
1.ברוב חברות התעופה יש עדיפות בעלייה למטוס לבעלי ילדים קטנים, צדאגו לדרוש זאת.
2.לא לשכוח להזמין ארוחת ילדים מראש ובכל מקרה לסמוך על עצמכם כי יש הרבה פשלות בנושא. תיקחו גרבר, קצת חטיפים ונשנושים למיניהם.
3. לא לשכוח מגבונים לחים עוזרים בהמון מקרים.
4.רצוי להכין לזמן הטיסה (במיוחד לטיסות ארוכות) כול מיני הפתעות לילדים כמו בובה חדשה או חוברת צביעה מעניינת ככה הילדים יראו את חווית הטיסה כמשהו חיובי ולא שלילי.
5. לקחת בגדים חמים למטוס כי קר בזמן הטיסה.
6.להכין לילדים כרטיס פלסטיק שיתלו על הצוואר באנגלית במיוחד לילדים שאינם דוברים אנגלית אם חס וחליליה נעלם הילד שמי שימצא אותו ידע מה לעשות איתו.
7. לתינוקות בני פחות משנה תבקשו ערסל כיוון שפעמים רבות העריסה קטנה מידי והתינוק לא נכנס. בכל מקרה אפשר גם לנצל אותו כדי לשים ציוד אישי.
כללי:
1.כדאי להגיע בתחבורה ציבורית ( מיותר לקחת המוני מלווים) הרכבת הנכנסת לנתב"ג היא פתרון אידיאלי.
2.בעיות בטחון- את תיק הרחצה עם כל הפצירות והמספרים רצוי לשים בתיק הגדול ולא בתיק היד. בטיסה לארה"ב גם מחשב נייד הוא בעייתי ויכול לעכב אתכם בבדיקות.
3. משקל התיקים- יש לזכור שמשקל התיקים מוגבל ומותנה בכרטיס הטיסה. לדוגמא: בטיסות אל-על לאירופה במחלקת תיירים מוגבל המשקל ל-20 ק"ג. בטיסות טרנסאטלנטיות מוגבל המשקל ל-2 יחידות מטען במשקל עד 23 ק"ג ליחידה. תיק היד מוגבל ל-8 ק"ג במחלקת תיירים ו-12 ק"ג במחלקת עסקים. גם מידות התיק מוגבלות : אורך-120 ס"מ, רוחב-55 ס"מ, עומק- 25 ס"מ. טיפ חשוב- שימו פתק עם שמכם גם בתוך התיק, למקרה שהתווית החיצונית תיקרע.
4. בטיסות ארוכות- עדיף לשבת במושב הקרוב למעבר, ממנו נוח יותר להכנס ולצאת מבלי לדרוך על השכנים. המושב ליד החלון לא אטרקטיבי כי ממילא רוב הזמן לא רואים נוף.
5 . בטיסה לארה"ב כדאי לנעול נעליים נוחות לחליצה, כי תידרשו להסירו לפני העליה למטוס. אם ברצונכם לחלוץ נעליים בשעת הטיסה- רצוי לקחת חולץ נעליים כי הרגליים מתנפחות בזמן הטיסה.
6.בזמן הטיסה- יש להקפיד לקום וללכת מדי פעם במעברים. ישיבה ארוכה ללא תנועה-מסוכנת.
7. בדרככם חזרה ממקומות השהיה לנמל התעופה,הקפידו על זמני ההגעה . אם נאמר לכם שהדרך לנמל אורכת חצי שעה- הכפילו את הזמן וצאו שעה לפני. בד"כ רכבת ישירה לנמל התעופה-עדיפה. גם מונית יכולה להיות כדאית.
8. לפני היציאה לנמל התעופה- בדקו מאיזה טרמינל יוצאת הטיסה.
9. בעיות בריאותיות בטיסה
א. מומלץ לא לעלות לטיסה כשמצוננים והאף סתום. זה עלול לגרום ללחץ חזק באוזניים, בעיקר בהמראה ונחיתה.יש להשתמש בתרופה שתייבש ותפתח את דרכי הנשימה.מומלץ גם ללעוס מסטיק.
ב. מניעת התייבשות: מומלץ לשתות כוס מים או שתיים בכל שעת טיסה. האוויר במטוס ממוחזר ויבש. לא מומלץ לשתות אלכוהול המשתן ומוסיף לסכנת ההתיבשות.
ג. רצוי לקחת לטיסה מעיל צעיף וכד' כדי למנוע התקררות כשיורדים מהמטוס למזג-אוויר שונה מזה שבאנו ממנו.
ד. רצוי להגיע לטיסה נינוחים ושלווים, לאחר שנת-לילה טובה ככל שתהיו פחות עייפים, תסבלו פחות מג'ט-לג כשתגיעו ליעד.
ה. לבשו לטיסה בגדים קלים ונוחים. רצוי מבדים טבעיים שיאפשרו לעור לנשום.
ו. אל תאכלו יותר מדי בלילה שלפני הטיסה.כך יהיה קל יותר לגוף להתמודד עם שינויי האטמוספירה.
ז. בזמן הטיסה מומלץ לחלוץ נעליים לעסות את הרגליים, ולהניע אותו ככל האפשר.לא רצוי לשבת ברגליים משוכלות כדי לא לפגוע בזרימת הדם.
ח. כדי להילחם בג'ט-לג, התאימו את גופכם לזמן במקום היעד: אכלו בזמנים הגיוניים. השתדלו לאכול ארוחות בוקר וצהריים עתירות חלבונים (גבינה ,ביצים,דגים ) וארוחת ערב עתירת פחמימות (אורז,פסטה...) כל זה יעזור לכוון מחדש את השעון הביולוגי.